HAN 1. Prowadzenie sprzedaży

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy handlu
  3. Organizowanie sprzedaży
  4. Sprzedaż towarów
  5. Język obcy zawodowy
  6. Kompetencje personalne i społeczne

Technik handlowiec

technikum

HAN 1. Prowadzenie sprzedaży

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy handlu
  3. Organizowanie sprzedaży
  4. Sprzedaż towarów
  5. Język obcy zawodowy
  6. Kompetencje personalne i społeczne

HAN 2. Prowadzenie działań handlowych

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy handlu
  3. Planowanie działań sprzedażowych i monitorowanie
    realizacji budżetu
  4. Zarządzanie działaniami handlowymi
  5. Organizacja gospodarki magazynowej
  6. Prowadzenie działań posprzedażowych
  7. Sporządzanie dokumentacji ekonomiczno-finansowej
  8. Język obcy zawodowy
  9. Kompetencje personalne i społeczne
  10. Organizacja małych zespołów

Technik księgarstwa

technikum

HAN 1. Prowadzenie sprzedaży

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy handlu
  3. Organizowanie sprzedaży
  4. Sprzedaż towarów
  5. Język obcy zawodowy
  6. Kompetencje personalne i społeczne

HAN 3. Prowadzenie działalności informacyjno-bibliograficznej

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy handlu
  3.  Pozyskiwanie informacji o asortymencie księgarskim i rynku wydawnictw
  4. Opracowywanie bibliografii i katalogów
  5. Organizowanie działań marketingowych w księgarni
  6. Język obcy zawodowy
  7. Kompetencje personalne i społeczne
  8. Organizacja pracy małych zespołów