OGR 2. Zakładanie i prowadzenie upraw ogrodniczych

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy ogrodnictwa
  3. Prowadzenie produkcji sadowniczej
  4. Prowadzenie produkcji warzywnej
  5. Prowadzenie produkcji roślin ozdobnych
  6. Eksploatacja środków technicznych stosowanych w ogrodnictwie
  7. Dobieranie metod i środków ochrony roślin zgodnie z zasadami integrowanej ochrony roślin
  8. Język obcy zawodowy
  9. Kompetencje personalne i społeczne

Technik architektury krajobrazu

technikum

OGR 3. Projektowanie, urządzanie i pielęgnacja roślinnych obiektów architektury krajobrazu

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy architektury krajobrazu
  3. . Dobieranie roślin do urządzania obiektów architektury krajobrazu
  4. Opracowanie projektów roślinnych w obiektach architektury krajobrazu
  5. Urządzanie i pielęgnowanie roślinnych obiektów architektury krajobrazu
  6. Dobieranie metod i środków ochrony roślin zgodnie z zasadami integrowanej ochrony roślin
  7. Język obcy zawodowy
  8. Kompetencje personalne i społeczne
  9. Organizacja pracy małych zespołów

OGR 4. Organizacja prac związanych z budową oraz konserwacją obiektów małej architektury krajobrazu.w

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy architektury krajobrazu
  3. Dobieranie obiektów małej architektury krajobrazu do terenów zieleni
  4. Opracowanie projektów obiektów małej architektury krajobrazu
  5. Budowanie i konserwacja obiektów małej architektury krajobrazu
  6. Język obcy zawodowy
  7. Kompetencje personalne i społeczne
  8. Organizacja pracy małych zespołów

Technik ogrodnik

technikum

OGR 2. Zakładanie i prowadzenie upraw ogrodniczych

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy ogrodnictwa
  3. Prowadzenie produkcji sadowniczej
  4. Prowadzenie produkcji warzywnej
  5. Prowadzenie produkcji roślin ozdobnych
  6. Eksploatacja środków technicznych stosowanych w ogrodnictwie
  7. Dobieranie metod i środków ochrony roślin zgodnie z zasadami integrowanej ochrony roślin
  8. Język obcy zawodowy
  9. Kompetencje personalne i społeczne

OGR 5. Planowanie i organizacja prac ogrodniczych

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy ogrodnictwa
  3. Planowanie i organizowanie prac związanych z uprawą roślin sadowniczych i szkółkarskich
  4. Planowanie i organizowanie prac związanych z uprawą roślin warzywnych
  5. Planowanie i organizowanie prac związanych z uprawą roślin ozdobnych
  6. Język obcy zawodowy
  7. Kompetencje personalne i społeczne
  8. Organizacja pracy małych zespołów