Materiały edukacyjne
Dział SPC 1.6 z podstawy programowej
Uczeń:
- wykonuje projekty dekoracji wyrobów cukierniczych,
- określa przydatność surowców i półproduktów stosowanych do dekoracji wyrobów cukierniczych,
- dobiera urządzenia i drobny sprzęt do dekorowania wyrobów cukierniczych,
- wykonuje dekoracje wyrobów cukierniczych,
- dobiera sposoby konfekcjonowania wyrobów cukierniczych,
- wykonuje prace związane z konfekcjonowaniem i dystrybucją wyrobów cukierniczych,
- przestrzega procedur zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym żywności podczas dekorowania, konfekcjonowania i dystrybucji.
SPC 1. Produkcja wyrobów cukierniczych
- Bezpieczeństwo i higiena pracy
- Podstawy przemysłu spożywczego
- Obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych
- Magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów cukierniczych
- Sporządzanie półproduktów i wyrobów cukierniczych
- Dekorowanie, konfekcjonowanie i dystrybucja wyrobów cukierniczych
- Język obcy zawodowy
- Kompetencje personalne i społeczne