Materiały edukacyjne

Dział SPC 1.6 z podstawy programowej

Uczeń:

  1. wykonuje projekty dekoracji wyrobów cukierniczych,
  2. określa przydatność surowców i półproduktów stosowanych do dekoracji wyrobów cukierniczych,
  3. dobiera urządzenia i drobny sprzęt do dekorowania wyrobów cukierniczych,
  4. wykonuje dekoracje wyrobów cukierniczych,
  5. dobiera sposoby konfekcjonowania wyrobów cukierniczych,
  6. wykonuje prace związane z konfekcjonowaniem i dystrybucją wyrobów cukierniczych,
  7. przestrzega procedur zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym żywności podczas dekorowania, konfekcjonowania i dystrybucji.
Filmy
E-podręczniki
Szkolenia

SPC 1. Produkcja wyrobów cukierniczych

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy przemysłu spożywczego
  3. Obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych
  4. Magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów cukierniczych
  5. Sporządzanie półproduktów i wyrobów cukierniczych
  6. Dekorowanie, konfekcjonowanie i dystrybucja wyrobów cukierniczych
  7. Język obcy zawodowy
  8. Kompetencje personalne i społeczne