SPC 1. Produkcja wyrobów cukierniczych

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy przemysłu spożywczego
  3. Magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów
    cukierniczych
  4. Sporządzanie półproduktów i wyrobów cukierniczych
  5. Dekorowanie, konfekcjonowanie i dystrybucja wyrobów
    cukierniczych
  6. Język obcy zawodowy
  7. Kompetencje personalne i społeczne

SPC 2. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy przemysłu spożywczego
  3. Magazynowanie i przygotowywanie surowców, dodatków do żywności i materiałów pomocniczych do produkcji wyrobów spożywczych
  4. Prowadzenie operacji i procesów jednostkowych w produkcji wyrobów spożywczych
  5. Obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych
  6. Magazynowanie wyrobów gotowych i przygotowanie ich do dystrybucji
  7. Język obcy zawodowy
  8. Kompetencje personalne i społeczne

SPC 3. Produkcja wyrobów piekarskich

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy przemysłu spożywczego
  3. . Magazynowanie surowców piekarskich, dodatków do żywności i materiałów pomocniczych
  4. Wytwarzanie ciast na wyroby piekarskie
  5. Obrabianie kęsów ciasta
  6. Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek
  7. Przygotowanie pieczywa do dystrybucji
  8. Język obcy zawodowy
  9. Kompetencje personalne i społeczne

SPC 4. Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy przemysłu spożywczego
  3. Wykonywanie rozbioru i wykrawania mięsa
  4. Przygotowanie mięsa i tłuszczów surowych do magazynowania i dystrybucji
  5. Wykonywanie operacji technologicznych związanych z produkcją przetworów mięsnych i tłuszczowych
  6. Przygotowywanie przetworów mięsnych i tłuszczowych do magazynowania i dystrybucji
  7. Język obcy zawodowy
  8. Kompetencje personalne i społeczne

SPC 5. Obróbka ryb i produkcja przetworów rybnych

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy przemysłu spożywczego
  3. Prowadzenie obróbki wstępnej surowców rybnych
  4. Wykonywanie prac związanych z produkcją przetworów rybnych
  5. Przygotowywanie surowców, półproduktów oraz przetworów rybnych do dystrybucji i magazynowania
  6. Język obcy zawodowy
  7. Kompetencje personalne i społeczne

Technik przetwórstwa mleczarskiego

technikum

SPC 2. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy przemysłu spożywczego
  3. Magazynowanie i przygotowywanie surowców, dodatków do żywności i materiałów pomocniczych do produkcji wyrobów spożywczych
  4. Prowadzenie operacji i procesów jednostkowych w produkcji wyrobów spożywczych
  5. Obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych
  6. Magazynowanie wyrobów gotowych i przygotowanie ich do dystrybucji
  7. Język obcy zawodowy
  8. Kompetencje personalne i społeczne

SPC 6. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy przemysłu spożywczego
  3. Organizowanie produkcji wyrobów mleczarskich
  4. Produkcja wyrobów mleczarskich
  5. Nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich
  6. Język obcy zawodowy
  7. Kompetencje personalne i społeczne
  8. Organizacja pracy małych zespołów

Technik technologii żywności

technikum

Na podbudowie:
SPC 1. Produkcja wyrobów cukierniczych /lub
SPC 2. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń /lub
SPC 3. Produkcja wyrobów piekarskich /lub
SPC 4. Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych /lub
SPC 5. Obróbka ryb i produkcja przetworów rybnych

SPC 7. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych

  1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
  2. Podstawy przemysłu spożywczego
  3. Organizowanie przebiegu procesów technologicznych w
    przetwórstwie spożywczym
  4. Nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych
  5. Język obcy zawodowy
  6. Kompetencje personalne i społeczne
  7. Organizacja pracy małych zespołów